Dirigent John Riddell

John Alexander Riddell (f. 1995) er trommeslager, komponist, arrangør og dirigent, og er en af det mest efterspurgte unge trommeslagere i Danmark. Riddell har, trods sin unge alder, allerede sat sit spor på den danske jazzscene med mange forskellige solister og orkestre. Han er trommeslager i Aarhus Jazz Orchestra, et professionelt statsstøttet big band, som spiller mere end 80 koncerter om året - et orkester han også lejlighedsvis dirigerer og arrangerer for. Riddell har i sit arbejde med forskellige bigbands og orkestre spillet med et hav af danske og internationale solister: Randy Brecker, Andrea Motis, Seamus Blake, Adam Rapa, Teitur, Caro Emerald, Kira Skov, Maria Lucia, ANOHNI, Pede B, Wycliffe Gordon, Caroline Henderson, Sinne Eeg, Cæcilie Norby og mange flere.

I februar 2020 dirigerede John Riddell Aarhus Jazz Orchestra til projektet "High Score - Lyden af computerspillenes historie" med computerspilsmusik for bigband. Foruden at dirigere orkestret ved to udsolgte koncerter i samarbejde med Århundredets Festival, arrangerede Riddell størstedelen af musikken og sammensatte koncertprogrammet med dertilhørende visuals og beretninger fra computerspilforsker Andreas Lieberoth.

Riddell har studeret på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han har specialiseret sig i bigband-musik og har opnået et karakteristisk og præcist trommespil. Derudover har han studeret i New York hos mestrene John Riley, Adam Nussbaum og Dennis Mackrel, samt modtaget undervisning i bigband-arrangement af Jens Christian ”Chappe” Jensen og Nikolai Bøgelund.

Han leder og dirigerer Danish Youth Jazz Orchestra, som er en talentudviklingsbase for unge jazzmusikere i Region Midtjylland, og er samtidig aktiv som arrangør og kapelmester for diverse projekter.

Tak for støtten til

Aarhus Jazz Orchestra
Region Midtjylland
Aarhus kommune
Aarhus Musikskole
Det Jyske Musikkonservatorium
Dwaal - digital bureau