Ansøg om en fast plads

Ønsker du at søge en af de faste pladser i Danish Youth Jazz Orchestra? Til season 22/23 er alle pladser ledige. Læs mere længere herunder:

Ansøg her

Sådan ansøger du

For at komme i betragtning hos Danish Youth Jazz Orchestra, skal du udfylde et ansøgningskema som bl.a. indeholder forskellige elementer. Du skal indsætte en skriftlig ansøgning, optage dig selv spille på dit instrument på video, uploade videoen til YouTube (evt. som skjult link) og indsætte linket til YouTube-videoen i ansøgningsskemaet. Det er OK at optage video på sin telefon, så længe lyden har en nogenlunde god kvalitet.

Danish Youth Jazz Orchestra øver hver mandag fra 19:30-21:30 i Aarhus.

1) Skriftlig, motiveret ansøgning på 1/2 A4 side (1200-2400 anslag)

Tag gerne udgangspunkt i følgende spørgsmål:

  • Hvad er din erfaring med at spille i bigband?

  • Hvad er din motivation for at søge?

    Hvad vil du opnå med en fast plads i Danish Youth Jazz Orchestra?

2) VIDEO 1: Selvvalgt musik

Denne video skal indholde melodispil og meget gerne improvisation, og for rytmegruppen skal der spilles "comp". Du kan fx vælge en jazzstandard, et pop/rocknummer med en solo el. lign. Du må gerne spille med andre musikere i videoen, men der er også OK at spille til backingtrack. Det er vigtigt at man både kan høre ansøgeren og backingtrack eller andre musikere i videoen. Videoen uploades til et skjult YouTube-link og sættes ind i ansøgningsskemaet.

Varighed: 3-5 minutter.

OBS! Her skal bassister spille på kontrabas.

3) VIDEO 2: Bigbandmusik / tildelt stemme

I denne video bedes du spille den tildelte stemme på den plads du søger. Du skal spille til den lydfil der ligger i nodemappen, som findes her: https://www.dropbox.com/sh/ljvbss6lo7avid3/AACEk_8HwDIT0MlKzaUhlhl4a?dl=0

Her er det ikke nødvendigt at kunne høre lydfilen, kun det du spiller.

Videoen uploades til et skjult YouTube-link og sættes ind i ansøgningsskemaet.

OBS! Her skal bassister spille på el-bas.

Ansøgningsfrist er fredag d. 12. august 2022 kl 14:00.

Senest fredag d. 12. august 2022 (om aftenen) får du besked, om du er optaget i Danish Youth Jazz Orchestra. Derefter skal du være forberedt på at møde til første prøve mandag d. 15. august kl 19:30 i Aarhus, samt efterfølgende mandage.

Ansøg her

Tak for støtten til

Aarhus Jazz Orchestra
Region Midtjylland
Aarhus kommune
Aarhus Musikskole
Det Jyske Musikkonservatorium
Dwaal - digital bureau